Rafani na VýrovceI nejmladší hezky dupkaj do kopečka v KrkonošíchVečerní radovánkyMravenciMravenci pod Černou horou

Přihlášení

Přihlášení

Neznáte heslo k webu?
A byli jste na táboře nebo na víkendovce nebo jste chodili na kroužek?
Napište si o heslo na mail: jirka (zavináč) ventilek (tečka) org.

Přihlášením získáte:

  • možnost přispívat na nástěnku a do zápisků
  • možnost být mailem informováni o chystaných akcích a důležitých novinkách
  • Poslední komentáře

    Aktuality z tábora v Lanškrouně na FB

    Zdravím všechny cyklisty.Ať Vám počasí přeje, máte spousty zajímavých zážitků a najedete hodně kilometrů. Mějte se moc hezky a užívejte. Matějovi posílám velikou pusu. mamka Lukášová
    Leona Lukášová 2020-08-19 09:37:17

    Tabor 2017 - 3.den

    Zdravíme všechny cyklisty, jsme rádi že vám počasí zatím přeje a že si to užíváte. Velký pozdrav Filipovi a ať vám to ještě šlape na dalších výletech. Moc pozdravují ... více
    Steinerovi 2017-08-15 10:20:39

    Tabor 2017 - 1.den

    Posíláme moc pozdravů všem cyklistům, přejeme ať Vám hezké počasí vydrží a krásně Vám to šlape. Zdravíme Ondru Žitného z Mravenců...
    Žitní 2017-08-15 06:44:21

    Starší články

    Muty (Martin Adámek)

    Poslední volná místa na táboře !

    Muty (Martin Adámek), napsáno 27. 05. 2009 19:18

    Dnes jsem zvýšil limit pro počet účastníků letošního cyklotábora. Když z nově vytvořených míst odečtu lidi, o kterých vím, že se chtějí přihlásit, tak zbývají asi čtyři volná místa.

    Pokud jste se v minulých dnech neúspěšně snažili přihlásit (bohužel jsem se včas nedozvěděl, že je plno, a starý provizorní limit platil déle, než měl) nebo pokud se ještě rozhodujete, tak doporučuji neváhat, a hlásit se co nejrychleji.

    V případě problémů s přihlášením nebo dotazů k organizaci tábora mě kontaktujte.

    M.

    Komentáře (0)

    Beny (Zdenda Beneš)

    Cyklistická (letní) víkendovka - červen 2009

    Beny (Zdenda Beneš), napsáno 13. 05. 2009 12:51

    Po několikaleté pauze jsme se rozhodli uspořádat víkendovku na kolách. Vždy velmi oblíbená akce snad i tentokrát najde své příznivce a sejde se nás na společné výlety co nejvíce!

    Pro tentokrát jsme se rozhodli udělat dvoudenní víkendovku od soboty do neděle 20. - 21. června 2009. Jako jsme to již jednou vyzkoušeli, nebudeme si balit věci na přespání, spát se bude doma nebo na DDH v Náchodě. Jde ale opravdu jen o přespání, jinak celý víkend budeme na kolách nebo u táboráku (bude v sobotu večer v okolí Náchoda).

    Díky možnosti zúčastnit se pouze některé části víkendovky (jet jen jeden den nebo přijít pouze na táborák) se nepřijímají omluvenky. Věříme, že se zúčastní i většina dětí, které jezdily, jezdí a budou jezdit na tábor nebo chodí či chodily na kroužek!

    V poslední době se nás moc nesešlo, a tak neváhejte a pojeďte! V průběhu výletu se zastavíme na nějakém zajímavém místě, uděláme dovednostní i rychlostní soutěže a třeba si i něco nekolového zahrajeme. U táboráku zazpíváme nebo popovídáme i o srpnovém táboře.

    Můžeme slíbit výlety po krásných cestách (neznamená jenom asfalt;-)), které zvládnou všichni! Je tu i možnost výletu do Polska, kde známe moc pěkné trasy. Podle potřeby uděláme výkonnostní družstva, abychom si to všichni užili.

    Přihlášky mi posílejte na mail (beneszd@seznam.cz), abychom věděli zhruba počet účastníků. Nezapomeňte uvést, jestli se zúčastníte celé víkendovky nebo jen její části. Bližší informace zveřejníme cca. 14 dní před víkendovkou.

    Těšíme se na všechny!

    Komentáře (0)

    Lukáš Kučera

    Metuje

    Lukáš Kučera, napsáno 09. 04. 2009 10:21

    Ahoj všichni, Déčko organizuje tuto sobotu (11.4.2009) sjíždění Metuje z Náchoda do Nového Města. Je možné půjčit si veškeré vybavení včetně lodí. Pokud máte někdo zájem, hlaste se u Lídy, tel. 608812232. Lukáš

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    30.4. - čarodejnice

    Muty (Martin Adámek), napsáno 31. 03. 2009 00:14

    Za měsíc budou čarodejnice, což bychom mohli využít k nějaké akci. Můžeme začít v podvečer krátkou projížďkou, a pak samozřejmě pokračovat někde u ohně, jak se na čarodky patří.

    Když nás bude málo, podíváme se na veřejné čarodejnice na dopravním hřišti; když nás bude víc, uděláme si je soukromě.

    Hlaste se, kdo máte zájem.

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Zajedem na otočku zalyžovat si do Olešnice? - sobota 21.3.

    Muty (Martin Adámek), napsáno 19. 03. 2009 10:14

    Čus, jelikož se teď na chvilku vrací zima, do Olešnice to až na parkoviště pod sjezdovku máme od Tepnáče asi 17 km, a už několik dní v Olešnici platí posezónní sleva 33 procent, jsem si říkal, že by byl hřích, tam někdy nesjet na otočku.

    Bohužel už ale neprovozujou večerko. Takže to asi vychází na víkend, protože ve všední den je lyžování do 16 hod asi málo přístupný.

    A zrovna teď v sobotu 21.3. tam budou opékat sele, a lyžování bude bez přirážky prodlouženo do 18 hodin.

    Takže bychom teď tuhle sobotu mohli jet na odpolední lyžování 12-18 hodin za asi 205 Kč. Nevím od kolika ani jak rychle to sele budou opíkat, ale snad nějak rozumně, takže by měla být možnost doplňovat ubývající energii na úkor nebohého prasátka.

    Můžu vzít mikrobus (voda už ven neteče a o jiným problému zatím nevím :) ), sraz bych dal u Tepnáče na 11:15, aby se 11:20 jelo a cca. 11:50 abychom byli pod sjezdovkou.

    Je to trochu nahonem, tak mi co nejrychlejš napište, kdo byste měl zájem. Příjezd do NA by asi byl nějak před sedmou hodinou odpolední.

    Další info vizte na http://www.skiolesnice.cz/zima2009/index.php .

    M.

    Komentáře (0)

    Beny (Zdenda Beneš)

    Návrh na jarní cyklistickou pohodičku v Rakousku

    Beny (Zdenda Beneš), napsáno 18. 03. 2009 23:22

    Po osobních zkušenostech mám pro všechny návrh vyrazit v termínu 10. až 14. června 2009 do oblasti rakouských Alp a solných jezer. Pro snadnou organizaci navrhuji uskutečnit první „víkendovku“ tohoto druhu s pomocí cestovní kanceláře Alpintour ( www.alpintour.cz ), která tento zájezd s názvem Solná komora pořádá. Cesta autobusem s vlekem na kola, spaní ve stanech na jednom místě v kempu. 4 dny na kolech, možnost individuálních výletů a to jak pro horská, tak silniční kola. Trasy můžeme udělat jak kopcovité, tak velmi rovinaté okolo 3 jezer, která jsou v blízkém okolí – takže se není čeho bát! Navíc je zde možnost navštívit solný důl a další zajímavosti po cestě! Výhled z alpských vrcholků nemá chybu!

    Dnes jsem ověřoval volnou kapacitu a místa jsou. Cena je 3990Kč, ale pokud by se nás sešlo víc, cena by šla dolů. V ceně není zahrnuto cestovní pojištění a jídlo, které by bylo v naší samostatné režii. Osobně jsem tento zájezd absolvoval v roce 2003 a moc se mi to líbilo.

    Mohli bychom to pojmout jako přípravu na letní sezónu a hlavně si u toho užít hodně legrace, poznat novou krajinu a vyzkoušet nový druh výletu, který bychom následně v budoucnu mohli i sami pro sebe organizovat. Pro pracující to znamená dva dny dovolené (čtvrtek, pátek), cena snad není úplně nepřijatelná.

    Důležité je, abychom si udělali přehled o tom, kdo by do této akce šel. Proto pokud máte opravdový zájem, napište mi na mail beneszd (zavináč) seznam (tečka) cz a já vás pak budu dále informovat, kolik by se nás sešlo a jestli tuto akci uskutečníme. Zkuste mi odpovědět do neděle 22.3.2009!

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Fotky z víkendovky

    Muty (Martin Adámek), napsáno 16. 03. 2009 12:52

    V sekci fotky (http://fotky.ventilek.org ) je pár fotek z víkendovky.

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Cykloporadna na pokračování

    Muty (Martin Adámek), napsáno 11. 03. 2009 23:52

    Na serveru Kalimera.cz se začíná na pokračování postupně po kousíčkách objevovat článek "Na kole na těžko na dlouho", resp. "Cykloporadna"

    http://kalimera.cz/cykloporadna_na_pokracovani.html

    A 20.3. bude další díl rozhlasové cykloporadny v ČRo HK

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Mapy na cykloserveru

    Muty (Martin Adámek), napsáno 01. 03. 2009 20:34

    Cykloserver nasadil novou verzi map:

    http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Zajímavá hra - pravidla provozu na kole

    Muty (Martin Adámek), napsáno 18. 02. 2009 16:06

    Sice jsem nepřišel na to, jak se v té hře otočit do protisměru, aniž by mě to stálo bod, a taky nesouhlasím s tím, že na STOP se má zastavovat právě na hranici křižovatky, ale jinak je to dost zajímavá flash on-line hra na procvičení pravidel provozu pro cyklisty:

    http://deti.bezpecne-na-silnicich.cz/pravidla/cyklista/cyklisticka-prilba/#Hra

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Včelí úl - Potštejn

    Muty (Martin Adámek), napsáno 01. 02. 2009 13:16

    Na YouTube jsem nahrál táborový videozáznam ze včelího úlu na Potštejně:

    http://www.youtube.com/watch?v=4IyEn_nYJBA&feature=channel_page

    Komentáře (0)

    Jirka Nymš

    Nalezené zápisky

    Jirka Nymš, napsáno 24. 01. 2009 20:39

    Podařilo se mi najít zápisky, na které jsem před lety při předělání webu zapomněl. Jsou v sekcích Starší a Ventilek 2003.

    Komentáře (0)

    Pavel Maršík

    Víkendovka - ne Sedloňov, ale Olešnice v O.H.

    Pavel Maršík, napsáno 17. 01. 2009 18:31

    Ahoj Ventilci.

    Sedloňov již nelze využívat, již nefunguje pro ubytování. Problémy jsou i v Olešnici , ale přes známost s panem Bezstarosti (pokud na něho pamatujete) se podařilo domluvit pobyt ve škole v Olešnici . Je to ve škole, kde se učí, tedy bude muset být řádně uklizeno. Budeme mít k dispozici tělocvičnu a jednu třídu, karimatky tedy s sebou, vařit čaj se bude tradičně na plynovém vařiči a vezmu i rychlovarku. Nocleh cca 5O Kč. Jako vždy si každý vezme s sebou věci dle toho co bude preferovat a jaké bude počasí - běžky, pěšky sjezd, případní vodáci i nějaké plavací potřeby. Jídlo na pobyt si každý zařizuje sám, somráctví se toleruje. Z pochopitelných důvodů nemohou jet pouze samí somráci.

    Nejdůležitější nakonec - jde o víkend 13. -15. března.

    Odjezd bych viděl v pátek z obvyklého místa za tepnaklubem cca kolem 16té hodiny.

    Do konce února mi dejte vědět, kdo pojede. Když si vzpomenete na někoho, kdo není v mailu nebo není připojen, dejte mu vědět.

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    VZP přispívá až 1k na přilby a chrániče!

    Muty (Martin Adámek), napsáno 16. 01. 2009 01:12

    VZP přispívá svým pojištěncům na nákup sportovní přilby nebo chráničů.

    Platí to pro všechny do 18 let a pro studenty do 26 let. Příspěvek je až 1000 Kč.

    Podmínkou je do 10.2. donést na pobočku doklad o nákupu přilby nebo chráničů s lednovým datem, pojištěnci nad 18 let samozřejmě musí předložit i potvrzení o studiu.

    Pokud ten termín (nákup v lednu a předložení do 10.2.) nestihnete, tak byste ještě pořád snad asi možná měli dostat příspěvek alespoň do výše 500Kč. Ale to si radši ověřte u VZP, pořád se to mění.

    Více info hledejte na www.vzp.cz nebo na modré lince 844 1117 777 .

    Komentáře (0)

    Muty (Martin Adámek)

    Aktualizace informací

    Muty (Martin Adámek), napsáno 14. 01. 2009 01:30

    Aktualizoval jsem informace v sekci O nás (www.ventilek.org/about ), najdete tam info o připravovaném táboře i předběžný nezávazný seznam vedoucích.

    Komentáře (0)

     Starší >  Nejstarší >||<Nejnovější  < Novější  | 1 | ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 27 |